Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επί της ουσίας ούτε λέξη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θίχτηκε η «Αυγή», επειδή, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΝ στους μικρομεσαίους ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας, ο «Ρ» κατέδειξε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο που παίζει το κόμμα αυτό στο κίνημα και της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά και συνολικά του λαϊκού κινήματος, με στόχο τον εγκλωβισμό των αγωνιστικών διαθέσεων των λαϊκών μαζών σε «άσφαιρα» και βολικά για το σύστημα αιτήματα.

Οπου σταθεί και όπου βρεθεί στην ελληνική επαρχία, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να δικαιώνει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και να «δείχνει» ως βασική αιτία όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες την έλλειψη «εθνικού σχεδίου» για τη γεωργία, την «κυβερνητική αδιαφορία» κ.ο.κ.

Αυτό, λοιπόν, εμείς το θεωρούμε αποπροσανατολισμό. Κρίνουμε ότι εντάσσεται στη διαχειριστική αντίληψη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προβλήματα που προκαλεί ο καπιταλισμός στους εργάτες και αγρότες μπορούν να αντιμετωπιστούν με μερεμέτια. Εκτιμούμε ότι αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης της αγωνιστικής προοπτικής του λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής. Σ' αυτά τα πλαίσια θα επιμείνουμε να ξεσκεπάζουμε στους εργάτες, στους αγρότες και στο λαό συνολικά, εκείνους που, εν τέλει, κοροϊδεύουν με τα απατηλά συνθήματά τους.

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι προσωπικό, και δεν αφορά τον Τσίπρα. Την πολιτική του κόμματος στο οποίο προεδρεύει, παρουσιάζει και προπαγανδίζει και από την σκοπιά των ταξικών συμφερόντων που εκφράζει το κόμμα του, το κάνει καλά και με συνέπεια.

Η «Αυγή», πάντως, μη μπορώντας να απαντήσει για την ουσία, φυσικό είναι να ξεπέφτει στο φτηνό εξυπνακισμό αντί να απαντήσει στην κριτική που ασκούν οι κομμουνιστές.

Φυσικό, διότι γνωρίζει ότι η «ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ» (πριν λίγους μήνες την έλεγαν «ριζοσπαστική αναθεώρηση») που επαγγέλλεται ο ΣΥΝ, απλώς στέλνει το κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών στο «πουθενά». Γιατί καταλαβαίνει και μάλιστα πολύ καλά, το πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται ο ΣΥΝ, όταν καλεί την Ενωση των μονοπωλίων να αναθεωρήσει και μάλιστα ...ριζικά, τον ίδιο της τον εαυτό.

Αλλά επειδή τέτοιου είδους ζητήματα συνδέονται με το συνολικότερο «υπαρξιακό» πρόβλημα του ΣΥΝ, γι' αυτό αντί απάντησης η «ΑΥΓΗ» επιστρατεύει τους ...επώνυμους σχολιογράφους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κτηνοτρόφοι δε θα πέσουν στις «παγίδες» του ΣΥΝ(2009-04-16 00:00:00.0)
Η ΚΑΠ ως εργαλείο του ...«εθνικού σχεδιασμού»(2009-02-01 00:00:00.0)
Αγώνας για την ανατροπή της ΚΑΠ(2009-01-25 00:00:00.0)
Αναπαλαίωση αγροτοπατέρων(2008-12-06 00:00:00.0)
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση των αγροτικών ασφαλίσεων(2006-02-21 00:00:00.0)
Εξορμήσεις ενημέρωσης για την ΚΑΠ(2004-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ